Habitat Rotterdam

Opdrachtgever
Vrij project

Pakket
Boek van kop tot staart

Year
2019

Dit boek is het resultaat van een avontuur dat in 2013 startte met een online magazine, opgericht door Priscilla de Putter (tekst/concept) en Nicoline Rodenburg (fotografie). Zes jaar lang maakte het duo portretten voor het magazine en in opdracht. In 2019 brachten ze dit boek uit, met 5 jaar aan portretten van de meest inspirerende portretten in ‘hun’ stad, tevens als afsluiting van het project.

Dit boek is ook een stiekem pleidooi voor letterlijke en figuurlijke ruimte voor creativiteit. Door te tonen hoe makers wonen en werken in een veranderende stad, laten we zien dat ook voor een idealistische, ondernemende en creatieve groep mensen – een groep die niet altijd evenveel te besteden heeft, maar de stad wel degelijk veel te bieden heeft – Rotterdam hun habitat is. De plek waarin zij vorm geven aan producten, kunstwerken, gebouwen, boeken en initiatieven.

Wist je dat Susan Bijl helemaal niet van spullen houdt? Dat Joline Jolink als één van de eersten in modeland de uitverkoop de rug toekeerde? Dat die mooie, poederkleurige producten van Foekje Fleur strijden voor minder plastic? Dat Kamiel Verschuren jarenlang streed voor een pontje tussen Oud-Charlois en Katendrecht? Dat Richard Hutten al ruim tien jaar geleden koos voor gasloos wonen en anno nu zijn iconische Domoor misschien wel niet had gemaakt? Habitat Rotterdam – Shaping CityLife vertelt deze verhalen en de motivaties erachter. De makers in dit boek hebben ieder hun eigen drijfveren. Het zijn idealisten, dromers en ondernemers die vaak niets anders kunnen dan hun hart te volgen. 

Blader door dit boek

Andere projecten