Ervaren boekenmakers begeleiden jou van idee naar boek!

Jouw verhaal ís er al. Het heeft  alleen de juiste basis, begeleiding, bewoording en vormgeving nodig om een boek te worden! 

Boek een Boek ontstond uit een liefde voor en ervaring met boeken maken en verhalen vertellen. Maar óók vanuit het talent goed te kunnen luisteren. Niet alleen met mijn oren, maar ook met mijn ogen luister ik. Met al mijn zintuigen eigenlijk. Doordat ik scherp ben afgestemd op mensen, zie, hoor en voel ik direct of dat wat ze zeggen, ook daadwerkelijk is wat ze willen vertellen. Zo niet, dan vraag ik door. Tot ik ben waar we moeten zijn. 

Als schrijfcoach bevraag en begeleid ik je naar jouw werkelijke verhaal én zorg ik dat het in alle opzichten een goed verhaal wordt. 

– Priscilla de Putter

 

Waarom Boek een Boek?

Dit vinden wij belangrijk

doel en boodschap

Jouw hulpvraag (‘Ik wil een boek schrijven over kunst voor kinderen, maar hoe moet ik beginnen?’) is leidend. Daarbij is niet alleen het antwoord op je vraag, maar ook alles wat daarachter schuilt interessant. De inhoud is belangrijk, maar de mens daarachter evengoed. Ik vraag je dus allereerst het hemd van het lijf om je als (gecertificeerd) schrijfcoach beter te begeleiden.

goed verhaal

Op basis van jouw expertise zorgen we samen en stapsgewijs voor een goed (inhoudelijk en grammaticaal) opgebouwd en helder verhaal dat – met een sterk fundament – staat als een huis. 

heldere taal

We schrijven in heldere taal: voor iedereen te begrijpen, zonder het teveel te vereenvoudigen. Bondige en actief geschreven teksten zorgen ervoor dat jouw doelgroep lekker door kan (en blijft) lezen. 

van kop tot staart

Zowel het verhaal dat je wilt vertellen, als het proces erheen hebben een duidelijke kop en staart. Dat betekent dat we het proces vooraf doorspreken, een planning maken, ‘onderweg’ diverse afwegingen maken, beslissingen nemen en de algehele planning en boodschap continu bewaken.

lekker leesbaar

In het verlengde van de heldere taal, zorgen we niet alleen met bondige, actieve zinnen, maar ook met goede titels, koppen, subkoppen en streamers voor een lekkere leesbaarheid van jouw boek. Al bladerend kan de lezer de essentie ervan al vatten. 

het oog wil ook wat

Don’t judge a book by it’s cover?   Hoe jouw boek eruit ziet, maakt wel degelijk uit. Boek een Boek kan de volledige opmaak van jouw boek verzorgen óf erover adviseren. Dat gaat niet alleen om een mooie omslag, maar ook om de keuze van (een goed leesbaar) lettertype,  spatiëring, uitlijning en bladspiegel. 

Wij buigen ons over jouw boek

De boekenmakers

Priscilla de Putter

Oprichter, schrijver en boekenmaker

Bianca Enthoven

Grafisch & boekontwerper

Pool van eindredacteuren

Eindredactie (vertaling en eindredactie van NL naar Engels mogelijk)